Pesanan Ibu...

Wednesday, May 25, 2011




ak igt lagi...


DeaN : mak, kenape ak x ensem mcm kawan2 kat sekolah...?
Mama : sebab mama pun tak cantik... yg cantik itu mcm embun subuh, kite tgok cantik, bersinar, segar... tapi x lame kan... bile matahari, kluar dia pon hilang.... jgn risau, kamu adalh yg terhensem bg mama...^^


DeaN : mak, td org tu ejek... geram je...
Mama : sabar syg, org yg paling kuat didunia... adalah org yg bisa menahan amarahnye... sabar juga separuh dari iman...


DeaN : keputusan merosot la, nyesal x study lebih sikit...
Mama : penyesalan akan sentiase dtg kemudian... x pernah dihadapan... x pe, jadikan pengajaran...


DeaN : mak, cinta tu ape...? best ke...?
Mama : cinta tu ibarat mangga, ade masam ade manis... tapi kite x kesah masam ke, manis ke kite, tetap nak rase...^^
DeaN : mangga...? sedap tu... mak ngan ayah bercinta tak...?
Mama : mesti la... tapi selepas kawen...


DeaN : knp dulu x ramai org dtg rumah... skrg ni hari2 ade bertamu...
Mama : dulu kita berpondok, kucing pun x nak dtg, cuz tau kat pondok kita x de tulang...


DeaN : mak x penat ke?, lepas berkebun, buat keje rumah plak... rehat la dulu...
Mama : biar penat dahulu... insyaAllah akan berehat kemudian...


DeaN : mak lagi syg ngah dari along... huhu
Mama akan terus nyanyi lagu Shidee - Syg semuanya sdh terlambat...^^


terlalu byk kenangan hingga x mampu nak tertulis... huhu
walaupun mama sorg yg baik n penyayang,
tapi mama sorg yg tegas n brdisiplin....


ak n adeq pernh kene pukul ngan buluh kat betis...
sampai bekecai buluh tu...
ni sebab kitorg ponteng skolah....T_T


thanks mum sebab berjaya mendidik kami...
berjaya tanggung kami...
dan berjaya menjadi Ibu kami...^^


"SELAMAT HARI LAHIR"
kaula segalanya buat kami... v(^_^)








Santan by;

39 Ladas:

Instagram