Alahan Coklat...? biar betul....

Monday, May 9, 2011


semua tahu kan ape tu maksud alahan makanan... klo doktor2 cakap alergik... btul ke tu... ? means sesuatu bende yg kite x boleh makan... klo kite makan juga akan menyebabkan kesan sampingan terhadap tubuh... contohnye bengkak2, gatal2, kudis2 dan yg teruk2 la...

ak biase la dgr org alah ngan seafood ke, ikan ke, ubat2tan ke... tapi, x pernh pulak dgr org yg alah ngan coklat... adoi... plik2... tapi ni ak pun x sure nak kategorikan kepada alahan ke ape... tapi yg pasti ak mmg x leh makan sweeten chocolate.

ak mmg suke makan coklat ni... tapi klo yg dah sweeten mcm koko jelly, cadbury, kit kat, MnM, cloud9 and ape2 je yg ade coklat manis, ak mmg x leh makan... sakit gg beb... tapi yg peiknye, klo yg dark coklat ok je... x saket pon... klo btul la sebab gula dalam coklat tu yg buat ak saket gg, asal ak makan gula2 lollipop x saket plak... ishk ishk...


ak x kesah pon semua tu, ak tetap juga tringin nak makan bile tgok org makan coklat... x tahan beb, bau n warna dia buat aku meleleh... huhu


tapi yg pasti, lepas makan tu... tanggung sendiri la... haha... brani buat berani tanggung... LoL

cokat ni je a yg ak x leh  sbrg makan... yg laen, ak bedal je... yg penting halallll.... 
korg plak alah pade ape...???


Santan by;

72 Ladas:

Instagram