Bulu : Cabut atau Cukur

Monday, March 7, 2011


klo sebut je pasal bulu2 ni... kebykan yg byk sangkut paut dgnnya ialah lelaki... ye la... knp tidak... lelaki kan mmg tersgt fames ngan bulu2 ni... bdn berbulu la... tgn berbulu... kaki berbulu... janggut n misai... walaupon x semua lelaki yg mempunyai bulu lebat... tapi kaitan bulu ngan lelaki mmg sgt2 kuat. klo ngan pompuan plak agak kurg... paling2 pon yg biase kite dgr pasal bulu kaki mereka.... klo lelaki gigih menghilangkan janggut or misai... pompuan plak sgt gigih dalam membuang bulu kaki mereka....^^



ade 2 cara yg sangt common digunakan dalam membuang bulu ni... x kira la laki ke pompuan.... satu ialah cukur and satu lagi cabut.... tapi most of them gune kaedah cukur je... ye la senang n cepat kan... x pyh nak tunggu lame2.... just amik je pisau cukur tu zappp.... habis citer... hahaha dah nampak ensem bg yg laki... yg pompuan plak trus licin kaki tu.... =P 


jrg yg gune kaedah cabut... bukan ape, DD ade la la juga tanye member2 ni... asal korg x cabut, dorgg kate cabut saket... n makan mase yg lame... lagi2 daerah misai... klo cabut sampai menitis air mata bhai dek menahan sakit... hohoho... tapi ade satu je bulu yg mmg kite pasti akan gune kaedah cabut ni... nak tau bulu ape...? bulu idung la... hahaha ke korg cukur...? LoL




erm... sebenarnye cukur bulu ni byk bg kesan yg x elok.... tapi x la membahayakan... satu dr kesan tu ialah korg akan rase pedih pas cukur, pastu kulit yg kene cukur tu akan mudah dpt jangkitan kuman...  ye la .. ni sebab kulit yg kene cukur tu akan terkopek dan terhakis sedikit....n satu lagi kulit akan jadi kasar dan bulu yg telah ducukur tu akan tumbuh lagi lebat ... tapi skrg ni byk produk2 kat kedai jual bende2 yg dapat mengatasi masalah tu... contohnye lubricant tuk melancarkan proses pencukuran, moisturizer tuk lepas cukur, n penghapus kuman...


tapi bg DD, dd lagi suke cabut... cabut ni satu bulu tu akan lambat tumbuh, pastu bulu yg tumbuh tu akan jadi lebih halus, satu lagi x merosakkan kulit pon... hehe biasanye DD akan menghabiskan masa dalam sejam untuk cabut bulu janggut n misai DD... sakit tu mmg la sakit tapi berbaloi2... mule2 je sakit... lame2 dah biase , mcm x de je... biasenye DD akan cabut seminggu 2 or 3 kali... depends on kelebatannye la... hehe... klo cukur DD akan rase x sedap hati cuz pedih n rase mcm x bersih... klo cabut rase puas n bersih je... pade member2 yg 1st time tgok DD cabut, smua akan tanye.... x saket ke wei....???




tapi korg jgn x tau plak... skrg ni dunia dh makin canggih manggih... dah ade care laen nk hilangkan bulu... skrg gune laser plak... fuyyooooo....!!! bulu hilang... lambat tumbuh plak tu... caye la... tapi mahal la bhai... dh gune mesin canggih... x kan nak bayar singgit kot... btul tak... dgr2 dlm ratus juga... DD x mampu dowh... x mampu... DD lagi rela duduk sejam cabut.... kwang...kwang...kwang...^^


korg plak mcm mane...? cabut ke...? ada berani...? hehe





19 Ladas:

Instagram