Untukmu Cikgu...

Monday, May 16, 2011




Cikgu Nurul (BM, darjah 1)
CN : sudin, A tuk ape...?
Ak : ayam...
CN : B...?
Ak : bakar...
CN : C...?
Ak : catu (satu)...
CN : wah... pandainye... hahaha... tapi sebutan sebenar, satu la sayang... bukan catu... ^^


Miss Norsiah (BI, form 3)
Ak : miss, nak ke toilet boleh..?
MN : eh, ak bru je masuk... ok2 cepat, 5 minit...
Ak : thanks miss... luv u...^^
(mengular sampai la class BI habis)


Miss Tien (Add Math, form 5)
MT : semua hantar homework semalam.... sasutin, semua dah hantar, kamu punye mane...?
Ak : er... erm... x siap lagi la miss...
MT : x siap ke, x buat...?
Ak : buat la miss, tapi x tau nak jawab... tu yang x siapkan.....
MT : gunakan otak tuk berfikir... SPM dah dekat...
Ak : adoi.... bersih lagi...huhu


Pn.Rohaya (Sejarah, Form 6)
PR : sudin, kmoo buat ape semlm sampai ngantuk ni...?
Ak : x bt pe puan, just gossip2 je. tdor pun awal juga
PR : habis, asal ko asyik tdor je dalam class...?
Ak : dah try tahan puan, tapi mata ni asyik nak tutup je...
PR : xpe2... esok ko dtg class bawa bantal sekali ye...


Cikgu Bate (warden Asrama)
CB : sudin, asal umah berasap ni....?
Ak : kotak muzik cikgu tebakar...?
CB : hah..! mcm mana boleh terbakar...?
Ak : td blackout, so ak hidupkan lilin atas kotak muzik tu... then ak g hostel gosip2 ngan awie n asmari... ak balik je umah dah terang... igtkan dah ade karan... upanyer kotak muzik tu terbakar... naseb ak sempat cikgu... ak padam api tu gune bantal cikgu... 
CB : argh.... bantal kesayangan ak.... T_T ... sudin... sudin...
Ak : hehe... relaks la cikgu.... peace...v(^^)


untuk semua cikgu2 yg pernah berhadapan dan terpakse bertahan dgn kebengolanku, ak ucapkan terima kasih tak terhingga... kerana andalah ak brada di tahap ni... walaupon bru habis study, tapi ak sgt bersyukur... kerna byk ilmu yg berasaskan anda...







P/s tuk para guru  : guru kencing berdiri... murid kencing berlari...
didik la muridmu dgn penuh kesabaran dan keikhlasan...


TERMA KASIH CIKGU...
SELAMAT HARI GURU...^^
teristimewa tuk semua Guru... klik sini!!!




Santan by;

26 Ladas:

Instagram