Beer "HALAL"...???

Monday, May 30, 2011 | 48 Ladas

ak mmg agak terkejut juga bile terdengar
berita terkini @ TV3 hari ni...
berita tu pasal bir HALAL...
ak pun terus la cari kat tenet pasal bir halal ni...
byk jugak la info yg ak dpt pasal bir ni...


ak tetibe teringat...
lama dulu ak pernh kuar jln2 ngan member ak...
ade juga dia cakap pasal bir ni...
dia kata halal... tapi ak x caye la...


Barbican - Bir bajet "HALAL"

dia kata minuman ni dah makin popular...
ramai yg minum termasuk yg muslim...
cuz title halal tu... hhuhu
tapi ak ttp x teringin pun nak rase...


menurut info yg ak dpt...
minuman ni dpt title Halal cuz kandungan alkohol dia
kurg dari 0.01% ...


tapi, selepas kajian di buat,
terbukti kandungan alkohol dia  0.5%..
jauh dowh lebihnye....
so, maka jatuh la title HARAM ke atas minuman tu...
more info klik SINI


pada geng2 ku yg minat or pernah minum
bir yg kononnya HALAL ni...
korg stop la erk...
dah haram tu... hehe
naseb la ak x pernah nak rase pun... LoL


nak tanye,
sedap ke bir "Halal" tu...? 
hehe




Santan by;
Read More

Jom join SUNSHINE SMILE CONTEST...!!!

Sunday, May 29, 2011 | 22 Ladas

Seperti yang dijanjikan, 
SUNSHINE SMILE CONTEST akan bermula HARI INI iaitu pada 22 Mei, 2011. HADIAH UTAMA BERUPA POLAROID INSTAX MINI 7S beserta INSTAX MINI FILM yang bernilai RM600.

CONTEST APE NI?
Sunshine smile contest ini adalah contest SENYUMAN PALING CERIA. Apa yang anda perlu lakukan untuk join contest ini hanyalah baca dan ikut syarat-syarat yang tertera dibawah.
 Contest bermula pada 22 Mei 2011 dan tamat pada 1 Julai 2011. Keputusan akan diumumkan pada bulan July 2011

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Sila follow kedua-dua penaja di link berikut:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/

http://aarrghitsme.blogspot.com/

2. Copy dan post entry ini di blog anda dan attach gambar (SATU GAMBAR SAHAJA. GAMBAR ANDA YANG SEDANG SENYUM) yang ingin dipertandingkan.

3. Senyuman mesti CERIA!! Ikhlas atau tak ikhlas belakang cerite..

4. Sediakan ENTRY khas contest ni dan link kan kepada saya di comment box entry ni:

http://mynameismyname-ashraf.blogspot.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html

5. AJAK minimum 3 orang rakan anda untuk join contest ni dan tag entry khas mereka di bawah gambar anda (kalau rakan follower sikit, boleh dikecualikan)

6. Untuk keselamatan jika blogger.com buat hal, sila link kan entry khas contest anda di:

http://www.facebook.com/pages/Sunshine-Smile-Contest/211819135518018?sk=wall

MUDAH KAN? HARAP TEPATI SYARAT DAN NANTIKAN PELUANG UNTUK MENANG =)


***********************************************


So, pic yg ak nak pertaruhkan adalah..... jeng jeng jeng...


"Senyum ak ni paling ceria cuz time ni ak mmg tgh ceria... bawak adeq2 ak gi enjoy kat Genting...^^"


Dill, AkmalAzmi, Abu Huzaifah & korg semua...
jom la join kontest ni...
hadiah dia best bhai... superb....






Santan by;
Read More

Apa pandangan korg...?

selama ni...
ak slalu je komen pasal blog2 yg ak terjah...
klo blog tu rase berat nak bukak ke...
muzik yg menyampah ke...
x pun ssh nak komen ke...
kompom2 ak terus je tinggalkan komen
tgur pasal masalah2 tu... hehe


bukan ape, tuk kesenangan pembaca juga kan...
kita berblog ni mostly  nak share dgn blogger lain...
kompom la kita nak org bace....
ade yg personal dan x hrpkan pengunjung pun
mgkin dalam 5% je... 


so, kena la amik berat juga pasal
tahap keselesaan dan kesenangan pembaca tuk
membuka, membaca seterusnye mengomen...^^


so, pade yg pernah terima komen pedas
dari santan berlada pasal semua tu... 
ak minta sorry... hehe
skrg ni ak nak korg plak komen pasal blog ak...
berat ke ape ke... korg komen je... ak trima...
cuz ak x pernh lagi dapat komen yg mcm tu...


semlm ak dapt komen dari sorg blogger...
kitorg mmg dah agak lame juga berbalas2 komen...
dia ade la tgur pasal feedback ak terhadap komen2 yg ak trima



ak mmg suke nak bg feedback...
dri dulu mmg ak akan sentiase bg...
tp lately ak agak busy sikit...
klo ade mase nanti ak akan bagi feedback semula tuk
semua komen2 yg ak dapat...


mgkin ade yg x suke nk bg feedback kan...
mungkin ade yg kata 
dorg bukannye akan dtg balik nak bace feedback
dari komen dorg...
tapi ak rase ak heppy nak reply...
dgn cara tu, ak mcm hargai komen dorg...
sampai yg anon pun ak bg feedback...=P
kdg... ade je yg dtg balik bace feedback ak...
siap reply lagi...
salah sorg darinya , Qimie la... haha




Santan by;
Read More

Aroma Pembangkit Ghairah...

Aroma atau bau-bauan adalah satu sebab penting
dalam membangkitkan ghairah...
x kire la ghairah ape...
makan ke, beli ke, itu2 ke.... =P


aroma dpt merangsang sistem saraf bau kite
dan akan terus bertindak balas ngan otak
dan akan memyebabkan kegairahan terhadap
bende wangi tu...


makanan yg bau sedap akan menghairahkan 
kita tu menikmatinya...
brgan yg berbau sedap akan merangsang kita
tuk membelinye...
erm... psangan yg wangi akan.... 
akan....
akan... arghhhh, phm2 la... =P


Ikan Goreng 3 Rase.... yummy...^^

tapi, kali ni nak bg info pasal kesan aroma
terhadap keghairahan itu2...^^
kita kenala menjaga aroma kita agar
sentiasa disenangi... hehe


Sabun
mulakan dgn bersabun ketika mandi...
skrg ni ada mcm2 sabun yg beraroma sedap...
pilih je mane yg bau sedap...
sabun mandi yg wangi ni bukan je dapat
membangkitkan aroma sensual,
tapi juga menghilangkan bau2 yg x sepatutnye... =P


My pebret sabun... wangi...!!!

Cologne
klo nak aroma sensual yg lebih,
sembur atau sapu la cologne ni kat spot2
yg korg rase dapat menarik si dia...


Minyak Essential
dari kajian ahli2 aroma terapi,
minyak essential ni memiliki kesan yg same
ngan ubat2an iaitu bersifat atidepresi dan antiseptik.
minyak ni mmg tebukti dapat mningkatkan
tahap keghairahan... 
tapi, kenela pandai pilih mane sesuai...
cuz, lain bau ade lain kesan... contohnye

  • Melati - dorg kata, melati ni ramuan cinta... kesan euforia yg ade kat bunga ni dpt membebaskan fantasi sensual...^^
  • Kenanga - org biase pangill ylang-ylang... aroma bunga ni lebih manis, dpt merehatkan diri dan menurunkan rasa stress...
  • Bunga Jeruk - bungi ni lagi unik... dpt meningkatkan keghairahan dan membebaskan keghairahan yg terpendam... sape yg ade pendam2 tu, try aroma ni... hoho
  • Cendana - cendana ni agak bgus juga... aromanya dapat meredakan stress yg merupakan salah satu sebab kurang rase ghairah...

Lilin Wangi
membakar lilin wangi ni same gak ngan membakar ghairah...
cuz, lilin aroma ni dpt melahirkan mood sensual
tapi bergantung juga ngan bauan yg kita pilih...
aroma sandalwood la yg paling best...
cuz mampu meningkatkan daya kegembiraan dgn cara
merangsang sistem parasympathetic iaitu
saraf yg mendominasi ghairah sensual...


so, lepas ni...
korg berusahala dlm melahirkan dan
mengekalkan aroma korg...
tuk kebaikan korg juga... hoho
tapi semua tu mestila didahulukan dengan kebersihan...
klo pakai minyak wangi sebotol pun
tapi pengotor atau x bersih...
still busuk juga kan... LoL


Sabda Rasulullah saw bermaksud:
“Kebersihan adalah separuh daripada iman”. (Riwayat Muslim).



Santan by; 
Read More

Ku hampir kehilanganmu...

Friday, May 27, 2011 | 50 Ladas



January tahun lepas..
ak dikejutkan dgn berita yg ayah ak
terjatuh dari atap rumah...
mase tu ayah n famly laen tgh renovate umah kitorg...


ayah ak jatuh time nak baiki atap...
ayah x dpt gerak cuz tulang blakang dia sakit
asbab dari jatuh tu....


kecoh sekampung...
berduyun2 datg nak tgok ayah...
sampai berpuluh2 keta berbaris tepi jalan...
org luar yg lalu pasti ingatkan
ade kematian or kenduri kawen... huhu


risau juga takut ade problem ngan tulang blakang...
ak suruh g sepital...
pas 2 bulan treatment....
ayah dah kembali mcm biasa... Alhamdulillah...



igtkan pas tu dah x de ape jadi...
3 bulan pas tu (April), ak terkaget lagi...
kali ni lagi superb...
ayah n mak ak kemalangan jalan raya...


emak kata time tu ayah sakit...
tapi terpakse drive ke pekan atas urusan tertentu
emak pun temankan, cuz risau...
perjalanan balik, dorg accident ...
ayah tertidur, keta masuk dalam sungai....


sekali lagi rumah dikerumuni...
ramai yg menyangka emak n ayah meninggal...
cuz kerosakan keta sgt teruk...
emak berjahit kat kpala, ayah lebam kat dada...
sekampung dtg, x nak dgr khabar...
nk tgok dgn mata kepala sendiri...






Alhamdulillah...
semua ok...
ujian yg paling getir ak dpt...
hmpir putus tali jantung...
x terbayang bile mereka tiada...


Ya Allah...
syukur kehadrat mu....
kerna kau yg serba tahu...
kami still memerlukan mereka...
sayangila mereka sepertimana mereka
menyayangi kami...






Santan by;
Read More

Hati Tak Bahagia....

Thursday, May 26, 2011



dalam dunia ni x semua kita akan rase bahagia...
ade bahagia pun, kejap je...
ade je benda yg buat kita rasa x bahagia
or rase x tenteram....




ok2... kita balik pada tajuk entry ak kat atas...
ak nak share la sikit ngan korg semua...
ade 9 penyebab kenape hati manusia x bahagia...


Pemarah
benda ni mmg paling byk dalam diri manusia...
org mcm ni ssh dapat kawan...
tu pasal hati x tenang n bahagia...


Pendendam
ha... sape yg pendendam tu, mmg akan sentiase
cari peluang tuk balas dendam...
org camni mmg senang kena sakit jantung...
x bahagia je cuz asyik pikir nak balas dendam...


Dengki
sifat dengki ngan org lain juga akan
buat org x bahagia...
dia akan cari pluang tuk menjatuhkan
atau menyaingi org lain...


Bakhil
org mcm ni sentiasa merasakan org lain
menginginkan harta, kesenangan, pangkat
dan lain2 darinya...
ape je yg org buat kat dia, mesti dia akan syak
ade udang di balik mee...
x tenang la dia menjaga hartanye...


Tamak
org yg x puas dgn yg sikit pasti la x kan puas
dg yg banyak....
ala... ibarat minum semua air laut ni pun...
dia x kan rase kenyang... hoho


Tidak Sabar
org yg tidak dapat bersabar juga adalah
org yg tidak pernah bahagia....
dia akan sentiasa memikirkan untuk memiliki
sesuatu...


Riak
org yg riak ni akan terseksa sendiri kerana 
sentia tercari-cari peluang untuk sentiasa dipuji...


Ego
sifat ni membuatkan seseorg paling tidak tenang...
org cam ni akan pantang dicabar dari sudut
zahir dan batin... LoL


Cinta Dunia
org cintakan dunia ni la paling x bahagia...
bahagia luaran je, dalaman belum pasti...
kerana asyik memikirkan duniawinye....


klo nak berharta sgt tu, x pe la kot...
tapi kawal la hati...
jgn la letakkan hati kita tu pada harta...
cuz semua tu xkan ikut ke Lahad...


jom kita letakkan hati pada akhirat...
insyaAllah akan bahagia ke hujung hayat...^^






Santan by;
Read More

Pesanan Ibu...

Wednesday, May 25, 2011 | 39 Ladas



ak igt lagi...


DeaN : mak, kenape ak x ensem mcm kawan2 kat sekolah...?
Mama : sebab mama pun tak cantik... yg cantik itu mcm embun subuh, kite tgok cantik, bersinar, segar... tapi x lame kan... bile matahari, kluar dia pon hilang.... jgn risau, kamu adalh yg terhensem bg mama...^^


DeaN : mak, td org tu ejek... geram je...
Mama : sabar syg, org yg paling kuat didunia... adalah org yg bisa menahan amarahnye... sabar juga separuh dari iman...


DeaN : keputusan merosot la, nyesal x study lebih sikit...
Mama : penyesalan akan sentiase dtg kemudian... x pernah dihadapan... x pe, jadikan pengajaran...


DeaN : mak, cinta tu ape...? best ke...?
Mama : cinta tu ibarat mangga, ade masam ade manis... tapi kite x kesah masam ke, manis ke kite, tetap nak rase...^^
DeaN : mangga...? sedap tu... mak ngan ayah bercinta tak...?
Mama : mesti la... tapi selepas kawen...


DeaN : knp dulu x ramai org dtg rumah... skrg ni hari2 ade bertamu...
Mama : dulu kita berpondok, kucing pun x nak dtg, cuz tau kat pondok kita x de tulang...


DeaN : mak x penat ke?, lepas berkebun, buat keje rumah plak... rehat la dulu...
Mama : biar penat dahulu... insyaAllah akan berehat kemudian...


DeaN : mak lagi syg ngah dari along... huhu
Mama akan terus nyanyi lagu Shidee - Syg semuanya sdh terlambat...^^


terlalu byk kenangan hingga x mampu nak tertulis... huhu
walaupun mama sorg yg baik n penyayang,
tapi mama sorg yg tegas n brdisiplin....


ak n adeq pernh kene pukul ngan buluh kat betis...
sampai bekecai buluh tu...
ni sebab kitorg ponteng skolah....T_T


thanks mum sebab berjaya mendidik kami...
berjaya tanggung kami...
dan berjaya menjadi Ibu kami...^^


"SELAMAT HARI LAHIR"
kaula segalanya buat kami... v(^_^)








Santan by;
Read More

Aku tertipu... huhu

Tuesday, May 24, 2011 | 49 Ladas



Jumaat (20 of May) - Rumah
Asya : Assalamualaikum...


Ak : Waalaikumsalam...


Asya : abg dean... boleh tak bawa kitorg g Mydin ahad ni...?
kitorg nak sgt g tgok gajah.... hehe


Ak : gajah...??? emak mane..?


Asya : yup... ade gajah... emak keje...
boleh la abg dean....


Ak : tgok la syg... InsyaAllah....


Ahad (22 0f May)- Mydin Shah Alam
Ak : mane gajahnye Asya...?


Asya : tu la gajahnye....


Ak : adeh... tu gajah Carrie Junior la...


huhu... mati2 ak ingtkan gajah real... argh....!!!


Asya ni sepupu kepada member ak Edy...
sgt comel... adek die pon comel gak (Qhalisya)...
kitorg bawa dorg ni jln2 cuz mak dorg tgh keje...
adeh... pening juga ngan budak2 ni...


Ni la GAJAH tu... huhu

Asya yg sgt active...

Qhalisya cute...^^

3 bradik yg memeningkan... adeh...

ak btul2 tertipu pasal gajah tu... huhu


Moral : jgn mudah terpedaya ngan kata2 manja
dari budak yg cute... =P




Santan by;
Read More

Tingkatkan Kualiti Sperma...^^

Sunday, May 22, 2011 | 30 Ladas


Kualiti dan kuantiti sperma yg baek mrupakan
tanda reproduksi yg sehat...
pada yg ingin menjadi calon ayah, 
sini ade beberape tips camne nak tingkatkan dan
memperbaiki mutu jumlah sperma anda...

tips ni pun berguna juga tuk para wanita
sebagai pengetahuan tambahan
kerana andalah pendorong mereka...^^ 

Berhenti Merokok
selain nafas berbau dah dapt mengurangkan selera
psgan, ade kajian yg menujukkan perokok
mempunyai mutu sperma yg lebih sikit
dari yg x merokok... 


Elakkan seluar dalam ketat
seluar dalam yg ketat akan menyebabkan suhu
panas d sekitar kemaluan kerana tiada pengaliran udara...
digalakkan ggune boxer je time tdor...
biar suhu badan n yg tu selesa...^^

Pemakanan
pemakan pon mempengaruhi juga pengeluaran sperma...
digalakkan makan mknan yg rendah lemak
dan berprotein tinggi...

Kurgkan hubungan seks/onani
kekerapan dalam melakukan hubungan
dan beronani akan mempengaruhi
kepadatan dan kualiti sperma...
so, kurangkan la ye... hahaha

Elakkan alkohol
Alkohol akan mempengaruhi fungsi lever yg akan
menyebabkan peningkatan jumlah estrogen.
estrogen di dapat membantutkan proses
pengeluaran sperma...


Ambil supplement
supplement yg betul dapat meningkatkan kualiti
sperma anda. tumpukan pada supplement yg ade
asam amino L-carnitine and L-arginine...

harap2 korg dpt la manfaat dari tips kali ni...
same2 la kita share...
sharing is caring... ^^

*Kajian University Valencia,Sepanyol membuktikan
sperma lelaki kacak adalah lebih berkualiti dan sihat
berbanding yg lain...



Santan by;
Read More

Sabah : apa tanggapan anda....?

Saturday, May 21, 2011 | 43 Ladas



time memule ak sambung study kat Selangor ni,
ak agak kekok juga...
jumpe ngan kawan baru... dgn loghat yg berlainan...


ak pun x tau knp ramai yg pandang rendah kat sabah...?
hina sgt ke...? buruk sgt ke...? heran heran...


Member 1 : sabah byk hutan kan... ramai yg tinggal hutan... mesti boleh tgok org utan selalu...hehe
Ak : yup, x mcm kat sini, bgunan je, panas... kat Sabah fresh je...  
(x der otak! ingat seluruh sabah ke ade org utan...?)


comel tak....?

Member 2 : ko budak sabah, 
tapi pesal loghat ko ngan budak sabah tu x same...?
Ak : kat sabah ade 30 lebih etnik... so masing2 ade loghat yg berbeza...
(dorg igt kat sabah ni cam kat negeri dorg... satu loghat je...)


Member 3 : kesian kan bandar sabah... mesti x semaju bandar kat sini...
Ak : yup... x la semaju kat sini... erm... negeri ko ade berape bandaraya...?
Member 3 : 1...!  *jawab dgn penuh bangga....
ak : owh, Sabah baru je dapat 3 bandaraya.... kesian kan...


Member 4 : mcm mana ko balik sabah nanti...? naik sampan ke...? (bangang tak ssoalan...?)
Ak : x lah... berenang je la... x mampu nak naik sampan... 
erm... ak rase takut la nek flight... mcm nk jatuh je jantung time nak terbang tu... ko plak...?
Member 4 : owh, ak x pernh lagi nek flight... *dgn nada slow....


Member 5 : airport sabah mesti buruk kan... muat ke Boeing nak mendarat...?
Ak : ok je... stakat ni sabah bru ade 2 International Airport...


KKIA - buruk sgt ke...???


Member 6 : bahasa sabah same kan ngan indon...?
Ak : langsung tidak... gunekan la telinga tu elok2...
(Indon gune 'nggak', sabah plak gune 'ndak')


Member 7 : sabah ade university ke...?
Ak : ade la... uitm and UMS (university tercantik kat asia tenggara)


UMS

Ak : korg pernah pegi sabah ke...?
Member 1-7 : x pernah...


klo dah x pernah pegi or btul2 x tahu menahu hal sabah... jgn la sesuke hati je nak judge sabah tu cam mane... x elok la kan... cuz lain org lain reaksi... klo korg tertanye dgn org yg sgt sensitif... ak x tau la pe jadi... makan selipar kot... LoL


dah x tahu tu buat la cara x tahu... tanye ngan elok... 
bukan ngan sindiran atau ejekan... btul tak...? 
tapi skrg ni tanggapan tu dah semakin hilang...
terutama bab2 pembangunan...


hrp2 korg x la berpikiran kuno
cam member2 ak yg kat atas tu...
hahaha


* Don't judge a person by his/her STATE...^^


Santan by;
Read More

Mari renungkan...

Friday, May 20, 2011 | 22 Ladas



"Sembahyanglah Kamu... 
Sebelum Kamu Disembahyangkan"

walaupun kata2 ni dah lame... 
tapi ak nak juga share ngan korg... 
mari renungkan same2... hehe

Jom Solat...^^


Santan by;
Read More

Ak Menang Contest....yey



mcm gempak je kan title ak ... hahaha
mcm mng hadiah utame je...
padahal mng saguhati je kot...
tapi, Alhamdulillah... syukur dpt juga menang...


ni la firsttime ak mng... hehe
hri tu ak join kontes 'I Light U' anjuran EZ...
cik DY_La yg tag...
Alhamdlillah ak n DY_La menang sguhati...
thanks cik DY_La cuz tag ak... ^^




ni la hadiah kitorg...
suke suki sampai melompat... 
*(nmpak sgt x cool) LoL


*ni berkat hari Jumaat Ni...^^




Santan by;
Read More

Motorsikal dulu2...

Thursday, May 19, 2011

skrg ni kita dapat lihat
mcm2 jenis motorsikal kan...
semua canggih manggih n stylo mylo...


tapi, korg tau ke motorsikal dulu2 camner...???
so, jom layan pic bawah ni...
ni la antara motorsikal yg terawal kat dunia...^^


Daimler - 1885

Hildebrand & Wolfmuller - 1894

NSU - 1901

Harley Davidson - 1907

Yale - 1912

Excelsior - 1920

BMW - 1923


ak n adeq ak tersgt la suke brand Aprilia...^^
korg plak...???


Santan by;
Read More

Minyak naik lagi...?

sedang ak asyik drive dari klang ke cheras...
ak terdgr berita kat radio KLfm...
yg katanya minyak ron95 akan naik lagi...
argh,... apekah...???

khabarnye kerajaan akan mengkaji semula
nilai subsidi ke atas minyak tersebut yg dikatakan
terlalu tinggi dan semakin x tertanggung oleh kerajaan
dek kenaikan harge minyak semase...

bru2 ni Ron97 naek, skrg nak naikkan Ron95 plak...
rasanye kenaikan ni pasti x disenangi rakyat
dan memberi impak negative pade kite as rakyat malaysia...

Adeh.... ak malas la nak citer panjang...
korg layan la pic yg ak lakar kat bawah ni...
pastu korg komen... hehe


dari pic kat atas...
korg rase tak ape yg ak rase...???



Santan by;
Read More

Gile la minah ni....

Monday, May 16, 2011 | 35 Ladas





korg mesti knal minah kat atas ni kan...
Salma Mentor... anak didik Erra...
sape x kenal...
gile la minah ni... suara pergh....!!!


semua lgu yg x berape nak best nak dgr
tetibe jadi sedap plak nak dengar bile minah ni
dah bawa kat mentor....


ak paling salute lagu yg 1st dia bawak...
Bertamu di Kalbu nyanyian jac...
serius ak x minat dowh lagu ni... x pernah nak layan pun...
tapi bile minah ni bawak...
adoi... meremang....!!!
sampai ak putar lagu tu kat utube brkali2... hahahaha


smlm dia bawa lagu Safura...
pebret tu beb...LoL


jom layan vocal mantapnye...








ni just pandangan ak je...
lain org lain taste...^^


korg minat sape plak dalam mentor tu...???
btw, minah ni sabahan =P




Santan by;
Read More

Untukmu Cikgu...



Cikgu Nurul (BM, darjah 1)
CN : sudin, A tuk ape...?
Ak : ayam...
CN : B...?
Ak : bakar...
CN : C...?
Ak : catu (satu)...
CN : wah... pandainye... hahaha... tapi sebutan sebenar, satu la sayang... bukan catu... ^^


Miss Norsiah (BI, form 3)
Ak : miss, nak ke toilet boleh..?
MN : eh, ak bru je masuk... ok2 cepat, 5 minit...
Ak : thanks miss... luv u...^^
(mengular sampai la class BI habis)


Miss Tien (Add Math, form 5)
MT : semua hantar homework semalam.... sasutin, semua dah hantar, kamu punye mane...?
Ak : er... erm... x siap lagi la miss...
MT : x siap ke, x buat...?
Ak : buat la miss, tapi x tau nak jawab... tu yang x siapkan.....
MT : gunakan otak tuk berfikir... SPM dah dekat...
Ak : adoi.... bersih lagi...huhu


Pn.Rohaya (Sejarah, Form 6)
PR : sudin, kmoo buat ape semlm sampai ngantuk ni...?
Ak : x bt pe puan, just gossip2 je. tdor pun awal juga
PR : habis, asal ko asyik tdor je dalam class...?
Ak : dah try tahan puan, tapi mata ni asyik nak tutup je...
PR : xpe2... esok ko dtg class bawa bantal sekali ye...


Cikgu Bate (warden Asrama)
CB : sudin, asal umah berasap ni....?
Ak : kotak muzik cikgu tebakar...?
CB : hah..! mcm mana boleh terbakar...?
Ak : td blackout, so ak hidupkan lilin atas kotak muzik tu... then ak g hostel gosip2 ngan awie n asmari... ak balik je umah dah terang... igtkan dah ade karan... upanyer kotak muzik tu terbakar... naseb ak sempat cikgu... ak padam api tu gune bantal cikgu... 
CB : argh.... bantal kesayangan ak.... T_T ... sudin... sudin...
Ak : hehe... relaks la cikgu.... peace...v(^^)


untuk semua cikgu2 yg pernah berhadapan dan terpakse bertahan dgn kebengolanku, ak ucapkan terima kasih tak terhingga... kerana andalah ak brada di tahap ni... walaupon bru habis study, tapi ak sgt bersyukur... kerna byk ilmu yg berasaskan anda...







P/s tuk para guru  : guru kencing berdiri... murid kencing berlari...
didik la muridmu dgn penuh kesabaran dan keikhlasan...


TERMA KASIH CIKGU...
SELAMAT HARI GURU...^^
teristimewa tuk semua Guru... klik sini!!!




Santan by;
Read More

Cupcakes : ak pon nak juga...

Sunday, May 15, 2011 | 30 Ladas


dulu2 ak lagsung x suke pun cupcakes ni...
nampak je cantik, tapi rase hampeh...
korg jgn la heran klo rase x sedap ,
tapi harga lebih mahal dari nasi sepinggan...
cuz, ade yg gune herbs yg mahal2...
x pon additional flavor yg dorg gune tu mahal...^^

tapi, sejak ak dah reti nak buat bende ni...
ak jadi minat n suke plak...
mcm2 experiments la yang dah terbuat...
nak rase ni, nak rase tu...
nak hias cam ni, nak hias camtu... LoL

ni la antara koleksi yg terhasil...
ade yg ak buat tuk makan saje2...
ade juga yg buat tuk majlis tertentu... hihi
ala, bukan majlis besar pun... tuk befday sendiri je... ^^





Ni ak buat tuk hari jadi ak sediri... 
sedih kan... hehe

ala...
senang je klo korg nak ubah flavor cupcakes ni...
yg paling simple la, gune je basic dough tuk cupcakes...
then masukkan buah2 korg nak dalam adunan tu...
pastikan buah tu dah blended la... haha
pasti lagi ori rase dia, n lagi sedap dri yg korg beli... Yummy
slamat mencuba... 

*mmg byk cupcakes kat luar tu yg cantik2 n mahal2...
tapi klo buat sendiri rase puas sgt2... 

korg suke cupcakes tak...???


Santan by;
Read More
Instagram