Yey... Ak jadi Head Chef...^^

Thursday, March 10, 2011


Raja sehari... ape maksud raje sehari...? biasanye raja sehari ni adalah panggilan khusus untuk pasngan pengantin kan... yg tgah duk besanding... ye la jadi raja untuk sehari... =P... tapi entry ak kali ni x da kaitan pon pasal raja sehari... ak nak cite pasal ak jadi Head Chef sehari plak... hihi...

sudah jadi kemestian dalam course yg ak amik ni, setiap minggu sorg akan kene pilih tuk jadi head chef...  jadi ketua la katakan... sape2 yg kene pilih tu kene la create menu base on theme yg dorg dpt... adush... payah ni...huhu... minggu ni ak terpilih la plak.... klo la boleh tolak, ak mmg x nak... maleh la nk pikiaq2 bende ape nk buat... tapi terpakse buat juga... huhu... lgi2 ak yg kene Tom Aikens nye theme... siut je... dah la ak x tau menahu pasal mamat ni... naseb la chef ade pinjamkan buku as a reference... (*syg juga die kt aku.... hahaha )... jadinye... ak create la set menu base on mamat ni nye menu style... pastu kene promo lak kat fb... ajak sape2 nak lunch fine dining dlm restaurant kitorg...^^



pagi2 lagi konco2 ak dah sampai.... siap tggu kat old town dlm kolej... risau gak hari ni... takot ade poblem ke ape ke... ye la byg kan klo ade bende x jadi... malu bhai... lunch kene cancel... dah la guests dah buat resevation... hehe... tapi akhirnye ak ngan konco2 did it well... yey...!!! thanks to them.... ni la yg berjaya kitorg hasilkan....


  • yg kat kiri tu starter- Marinated salmon,tuna and butterfish tian with asparagus, anchovies lotion and saffron paint.
  • yg kat kanan tu main course - Roasted chicken with pumpkin and potato gratin, broccoli puree, capsicum caramel, mushroom tart and cepe sauce.
korg caye tak yg restaurant kitorg full house... ade guest dari luar and ade yg member2 kpd konco2 ku... hihi
erm... sebnrnye tringin la juga nak ajak member ak dtg fine dining kat restron kitorg... tapi ak tau dorg buzy... x mungkin akan dtg bhai... haha... envy dowh tgok bile time dorg jadi head chef, dorg akan bwa fmly or member2 dorg... pastu kuar g restron layan fmly or member dorg... best sgt... tp ak mmg x dpt la bhai... fmly kat sbh... member2 bz... kesian tak... ala... korg kesian la... bukan slalu pon skali ni je... hihi

walaupn ak dpt pluang jadi head chef sehari je... tp ak epy dowh... epy sgt... skurg2nya ak dpt pngalamn n dpt tau jg ssh pyh jadi head chef ni... hihi... naseb baek ak x tolak, klo x, x merasa la ak... har har har...^^





Santan by;

27 Ladas:

Instagram