Inginkan Panduan, Dapat Sindiran...

Friday, March 18, 2011


Alangkah sakitnye hati seseorg tu bile die dtg jumpe seseorg dgn motip nakkan panduan n pandangan dri org tu... tapi ujung2 die kene sindir plak... dgn sindiran menghina plak tu... ishk... ishk... ishk... pernh tak korg rase macam ape yg die rase..??? x pernah...??? erm... ak pernh dowh... =P



citenye mcm ni...


ade la satu hari tu... dah lame gak la kejadian ni... time tu ak dh dpt STPM n kazen plak dah dpt SPM... so, kitorg ni plan la nak jumpe en.X... die ni bekas warden hostel kitorg then dinaekkan pangkat ke kementerian pelajaran... kitorg bajet la nak dapatkan nasehat n paduan pasal nak sambung plajaran mengikut minat kitorg masing2... ye la, dah berpengalaman la katakan... lagi2 keje  kat kementerian plajaran... mestila die tahu menahu pasal tu kan... hehe exited benor kitorg...^^




dipendekkan cite yg mmg dah pendek ni... mula2 cite pasal kezen... die nk jadi doc, so en.X tu pon bg la cdgn nak buat ape n cam ne... wah... best ni nasehat die... x sbr nak sampai turn ak plak... haha... bile masuk turn ak, ak ckp la ak ni minat Hospitality... pastu trus je;


"english ko, ok tak....?" die tanye...
"x, cukup makan je" ak jawab
pastu, trus je die lafazkan pepatah yg lgsung ak x jangke pon pepatah tu kluar dr mulut die...


"Kalau kail panjg sejengkal, lautan dalam jgn diduga"


fuyyoooooo.... tebaek punye ayat die bg kat aku... caye la... bedessssssing dowh tlinge ni.... haha... bukan tu  je, die siap ckp yg ak xyah la nak susah2 nak sambung study... ko teruskan je la business ayah ko tu...  ishk... agak2 la kan... x kan nak hrp harta parents je... kite pon kene la ade usaha n keje sendiri... btul tak...??? dgr je die ckp camtu, ak trus rase x sedap nak duduk... ak try cari jalan nak berambus cepat.... =(




kate2 n sindiran yg x sepatutnye tu ak simpan je baek2... x kan hilang dowh dari hotak ak... n aku jadikan cabaran... finally ak dah 3 tahun dlm course hospitality ni... n sejak hari tu ak x prnh n x ingin pon nak jumpe en.x tu... argh... xx kesah la... yg penting next week my finall exam... Alhamdulillah, dh nak graduate... wish me luck geng...^^


Moral : erm...  kepada org2 yg seangkatan ngan en.X tu... sepatutnye bg la dorongan n nasihat yg positif... ni tak, sebaliknye plak... bt org down je... org minta panduan n pandangan tu pon sbab respect n anggap korg lg berpengalaman... tapi dh mcm ni jadinya... x ke hilg respect tu... klo x hilg pun, jadi kurg kot... hehe...  korg pikir la sendiri... haaaa... bagi korg2 yg seangkatan ngan ak tu... dun cepat give up... 


"nothing is impossible in da world..."
"everything is possible in da world..." 


Santan by;

30 Ladas:

Instagram