Bile org x reti melukis, MELUKIS...

Sunday, March 20, 2011




setiap org yg dilahirkan, masing2 ade kelebihan dan kekurang... x kira la dri aspek ape... ade yg seni, ade yg kemahiran... btul tak...??? tapi, ak paling suke or paling kagum ngan org yg ade kelebihan dri aspek seni... terutama bab lukis2 ni... ak heran dowh... camne la dorg ni leh terer sgt lukis... pgang je pencil... zap zap zap... dah siap... cantik plak tu... envy bhai tgok... ak ni, nak lukis cacing pun x reti... hayyooo... cam mane la ye klo ak terpakse melukis...???  ^^


erm... seminggu yg lepas, kitorg satu klas dapat satu assgmnt last minute... dah tu, kene siapkan asgmnt tu last minute juga... parah2... nak tau tak assgmnt ape...???

Disebabkan ni adalah final year... kitorg diarahkan untuk mereka satu set menu berasaskan bahan2 tempatan... so, the main items kitorg kenela yg local... x leh nak gune western2... adoi... dah la ak x reti nak masak masakan malay ni... huhu... klo bab create set menu tu, ak leh trima lagi... boleh cari2 bhn rujukan kat libry... tapi, kitorg pon kene lukis lakaran masakan kitorg tu... alamak...!!! cam ner ni.... ak x reti lukis la wei.... 

nak x nak... terpakse juga ak buat... ye la... sape nak fail kan... dah la ni final assgmnt... marks pulak byk... kene juga siapkan... pikir punya pikir... lukis punye lukis *walaupon x reti ni.... ujung2 ni la my final products... sorry la chef... ak lukis buruk gile... huhu... tapi ni je la yg termampu... black n white je... cuz x mampu nak kaler maler... hahaha




Starter
Anchovies Soup


Main Course
Roasted Chicken with Potato & Pumpkin Gratin,
Mushroom Tart, Broccoli Puree, Capsicum Caramel and Cepe Sauce.


Dessert
Ginger Savarin with Lime Parfait
and Lime Syrup



haaa.... tu la set menu yg berjaya ak reka2 n cipta2... haha.. ak pun tak pasti la tahap kesedapannye cam ne... cuz ni blum dicuba try test lagi... korg jgn nak try masak bende ni kat rumah plak... klo korg nak juga, ak x jamin klo ade pape hal yg melanda diri korg... wakakaka... 

Alhamdulillah la cuz menu ni berjaya ak siapkan dan telah disubmit jumaat lepas... naseb la chef tu terima... klo x.... meraung aku nak buat balik... hehe... hrp2 dapat markah tinggi... walaupun lukisan x lawa... =P

Moral : Hendak seribu daya, xnak seribu dalih...^^

Santan by:

58 Ladas:

Instagram