Hantu Lebuhraye...

Saturday, March 5, 2011




korg sakit hati tak, klo tgh2 korg asyik drive sambil layan lagu2 dangdut...
tetibe keta kat sebelah korg memotong masuk ke depan korg
tanpa bagi signal aka lampu isyarat...???
ishk... ishk... ishk... 
kurg asam btul kan... sial je... =(





mcm tu la yg sering DD rase...
tgh layan drive lg2 time dah terlambat ke kelas,
tetiba ade kes cam ni... cis... hangin bhai... saket hati...
klo dia bg signal ok la juga kan
at least kite tau die nak motong... ini tak
buat macm jalan tu die sorg je yg bayar rodtax...
tau la DD slalu byr lewat, tapi kuang ajar la cam tu...
DD mmg trus gelar dorg ni hantu lebuh raya...
silap2 boleh buat kite brpusara d lebuhraya...
aik... mcm lagu Rahmat - Ekamatra je... hehehe




kebiasaannya yg buat keje2 hantu ni pemandu teksi...
DD pon x tau la ade hantu yg kejar ke ape...
ke dorg ni dh x tahan nak beol or kencing.... hayyooo....
tau nak cepat je... keselamatan org lain x pikir plak...
tau la keta tu bukan korg punye, suke2 je nak laju2...
lagi2 klo driver die tu I**** ( rasanye korg tau kot... huhu )
sumpah kurg ajar... DD x kate pon semua mcm tu
tapi mostly mmg mcm tu la... =P


so berdasarkan pengalam DD ni,
tiap kali drive then tetiba ade teksi kat sebelah
DD akan lebih berhati2... cuz mane la tau kan tetiba
dorg ni kene rasuk hantu lebuhraye....




cite pasal hantu lebuh raye ni DD nak share la satu cite...
tapi ni bukan pasal hantu lebuhraye...
ni pasal sorg auntie cine yg x reti nak bertimbang rase...


hari tu DD n kazen dri Sunway n otw balik umah,
time tu tgh jam, kitorg pon bagi la signal nak ke kanan
cuz kitorg kat lorong kiri, lorong ke umah blah kanan....
kitorg dah berae agak depan dari kete auntie tu
tapi auntie tu x nak juga bagi jaln... sikit je lagi bergeser...
so kitorg pon mengalah la, ye la dh auntie tu x bagi...
time auntie tu lalu tepi kitorg, die pandang kitorg sambil geleng2 kepale...
macm la kitorg buat salah besar... dah bg signal kot.....
kitorg gelak bagai nak kencing tgok telatah auntie tu...




sejak dri hari tu, kitorg namekan jln tu jalan Auntie geleng2 kepale...


DD : eh, ko dah balik ke...?


kazen : ha ah...


DD : x jam...?


Kazen : x juga...


DD : ko lalu mane...?


Kazen : jln auntie geleng2 kepale... hahaha


p/s : brhati2 d jalanraya, jgn jadi hantu lebuhraya




santan by;

6 Ladas:

Instagram