Salah kha Lelaki Takut Tikus...???

Tuesday, March 15, 2011


aku takut lipassss...!!!
aku takut cicak...!!!
aku takut Tikusss...!!!


semua tu mmg biase la kite dgr pompuan cakap kan... bile tgok je binatang2 tu, kompom dorg jerit ke, lari ke x pon melompat... jrg kite dgr laki takut ngan binatg2 ni... tapi still ade... hehe .. so persoalannye kat sini, slh ke bile laki takot dgn bintg2 ni terutama tikus...???


tau tak nape ak fokus kat tikus je...??? sebbnye ialah... ak takot dgn bintg yg menggelikan tu... yark...!!! serius dowh, klo ak tgok or terserempak je ngan tikus, satu bdn ak akan gigil dan ak akn kelam kabut cari bende yg tinggi tuk lari dri tikus... x kesah la meja ke, kerusi ke, org ke... =P... mule2 ak x la takut sgt pon, just geli2 cam tu je... tapi ade satu story yg buat ak bertmbah geli n takut... 


kisahnye mcm ni... time tu ak form 5... ak keje kat koperasi sekolah... one day, kitorg kmas2 la koop tu... ye la, x kan nak biar serabut kan... lg pon time tu tetiba ade mood nak bersih2kan koop... haha... then time nk movekan rak2 tmpat brg... ak trpandangla tikus pregnant tgh melarikan diri... haha... time tu ak selamba je la... bukan ade ape pon... yg pompuan semua siap jerit... hayyo...ak igtkan tikus tu dah lari jauh... tup tup ak trase mcm ade something je panjat suar aku... pastu ak rase kaki ak mcm panas je... ak jguk la kaki ak... korg teke ape jadi... cis...! geli je nk cite balik... naek bulu tengkuk...

bile ak tgok kat kaki ak... ak tgok kaki ak pnuh dgn drah... argh... ak pe lagi... dgn x de rase segan silunye teriak... satu hostel dgr... sial nyer tikos... dah la panjat suar aku... siap beranak lagi atas kaki ak... ni kompom beranak x cukup bulan cuz ketakutan... cepat2 ak g basuh... geli dowh... cis...!!!

sejak hari tu, ak tgok je tikus, kompom muke trus pucat... trauma bhai dgn kisah hitam tu... klo korg nak takut kan ak ngan cicak ke, lipas ke, katak ke... sorry bhai.... ak x layan... tapi klo tikus, ak mmg x tahan... huhu... klo ikutkan, nk je ak tikam2 semua tikus2 kt dunia ni... tapi ak x mampu... takut weh... =(


jadinye.... berdsrkan cite ni... x salah kan bile laki tkut tikus... cuz mgkin ade sejarah or kisah hitam disebalik fobia dorg tu... hehe *alasan je kan... LoL... tapi tikus kat bawh ni ak x takut la... hehe


Santan by;

70 Ladas:

Instagram