Hot... Hot... Hot...

Sunday, March 13, 2011


kisah ni terjadi 2 minggu lepas klo ak x silap... hari tu hari sabtu, n as usual ak ngan member ak akan ke gerai makcik tengganu kat seberang jalan sane tuk beli nasi kerabu die... sedap la maksik tu buat... dah la sedap, murah plak tu... sampai ak pun rase cam nak makan je kerabu die hari2... ak mmg dah jadi regular costumer la kat gerai mkcik tu... =P


ok ok... kat sini mmg ak nak cite pasal nasi kerabu makcik ni... hehe ... hari tu nasi kerabu dia aga terlebih pedas sikit dari biase... so, member ak pe lagi... merah la muke die... dah la x tahan pedas sgt... klakar la tgok dia asyik minom air je... katanye nk ilangkan pedas... tapi pdas tu x ilang2 juga... hahaak pon gitau la... bukan mcm tu la nak ilangkan pdas... tapi die ttp jg ngan pendirian die nak minom air byk2... tegelak je tgok... sampai kenyang ngan air pon pdas tu x hilang..

korg plak, klo korg rase pedas korg wat pe...??? mesti time tu korg rase bibir korg mcm bibir Angelina Jolie kan... LoL... biasanye kita akan jumpe org yg akan minom air ais or sejuk time kepedasan... btul tak...? haha...  kononnye nak hilgkan pdas tu ngan cepat... tapi lagu tu x btul dowh... meh sini ak trangkan nape ak ckp lagu tu x btul... 


mule2 kita anggap je yg rase pdas tu dtgnye dari molekul pedas... kite namakan molekul pedas tu as P... pastu, cube korg bygkan klo korg minum air sejuk or ais, ape akan jadi ngan P yg ade kat bibir korg...??? beku or cair...? kompom la beku bhai... bile beku dia akan mudah hilag ke...??? no no no... die akan still kat situ till die cair sikit demi sikit... dan time tu kite akan rase pdas balik, sampaila P tu hilg....

so satu cara penyelesaian die ialah... korg minum or cuci mulut tu ngan air suam... mmg la korg akan rase lagi pedas... tapi tu tuk sekejap je... dah kumur ngan air suam, pedas tu hilang la... oh ye.. kite balik pade P tadi... bile kite gune air suam, P kompom la akan cair kan... lagi senang la die hilang... cuz dia x lekat kat mulut n bibir kite... ye tidak...??? 

hahaha korg pikir la sendiri.... ak just bg pendapat je... n klo korg rase theory ak x leh pakai... korg buat dek je la... n ikot je la theory asal korg... yg penting korg hepy... yey....!!!

1st thing 1st, esok nak bli nasi kerabu makcik tu... yummy...^^ 


p/s  tuk member ak : klo ye pon nak hilangkan pedas... baek x yah minom air tu, kumur2 je sdh la... ni minom sapai kembong... hahaha ksian die, bepeloh bhai...^^

Santan by;

12 Ladas:

Instagram