Nak juga Wordless Wednesday...

Wednesday, June 29, 2011


ak pun mcm nak try juga WW ni
tapi, ak x reti... hahaha
ni je la yg ak nak share tuk hari ni...^^


on the floor - telefon ak ringing...


Mak : Assalamualaikum...
Ak : waalaikumsalam...
Mak : keje ko ok..?
Ak : ok je mak, hri ni ak off...
Mak : Alhamdulillah... ko balik tak raye ni???
Ak : x kot, dpt cuti 2 hari je.... tu pun x tau lagi bile... huhu
Mak : laa... dah la ko x balik raye lepas... ni x balik lagi... x meriah la klo kta x berkumpul...
Ak : tu la mak... nak buat camner... huhu
Mak : dah la atuk ko nak dtg sini... ko x de plak...
Ak : x pe la mak... dah keje, salam je ngan atuk nanti...^^
Mak : waalaikumsalam... ni bapak ko nak ckp...
Ak : ok mak...


Ayah : Assalamualaikum...
Ak : Waalaikumsalam...
Ayah : mcm mane keje...?
Ak : ok je pak, cume penat yg amat... 
ak keje nonstop je dari pagi - ptg... 
naseb la dia bg OT... huhu
Ayah : bapa dgr gaji ko kat sane RMxxxx je... btul ke..?
Ak : ha ah... tu x masuk OT la... x pe la pak, cari pengalaman dulu...
Ayah : bukan ape, yg bapa bg ko tiap bulan lg byk kot...
tmpat laen ade panggil tak...?
Ak : xde plak... knp pak...?
Ayah : klo ade ko pegi je... jgn lupe tanye pasal elaun juga...
klo tinggi dari yg sekrg ni, ko pegi la...
ko kan sekrg ni masih boleh pegi mane2 klo ade panggilan...
bapa bukan la nak ckp kite ni tgok gaji...
tapi kite masih boleh pilih mane yg offer gaji lebih baek...
so pilih la yg terbaek... lagi2 kat KL tu ongkosnya tinggi...
x mcm kt kg ni... tapi, ape2 pun yg ko rase ok...
bapa sokong, ni cume nasehat bapa je...
Ak : ok pak. terima kasih ya... semoga Allah tunjukkan ak
tempat yg terbaek...
Ayah : Amin... same2 nak... smoga berjaya...^^

Mak... ayah.... ak rinduuuuuu..... T_T




Santan by;

34 Ladas:

Instagram