Kadar Zakat Fitrah, 2011...

Tuesday, August 16, 2011


hari ni dah masuk hari ke-16 puase....
semlm plak dah start Qunnut untuk solat terawih...
dah jadi kebiasaan kat kg ak,
setiap permulaan malam Qunnut ni....
satu kg akan gotong royong bawa makanan ke masjid....
nak buat sedikit doa selamat n makan2...


mlm ni la jumlah jemmah masjid akn bertambah...
ye la... nak makan kuih kan... hahaha...
x de la... dorg kan dtg nak
meriahkan lagi majlis doa selamat ni....
 *bajet x nak fikir negative.... LoL


time ni la juga kita kan mula diigtkan ttg zakat fitrah...
almaklumlah... puase pun dah masuk half...
jadi, masa tuk byr zakat pun dah makin singkat...
lagi2 ni satu kewajipan...
klo x, x lengkap beb puase kite... =)


rasasanya dh ramai yg tau kadar zakat fitrah
bg negeri masing2 kan....
tapi ni ak nak share juga kadar zakat tuk tahun ni...
mane la tau ade yg x tau...
dpt juga pahala sbb bg tau... hehe




haaaaa... korg dah tau kan...
jadi, jgn lupe tunaikan rukun islam yg ke-4 ni...
jom byr zakat...^^


"sisir rambut dgn sikat....
lepas tu terus ikat...
nak rezeki lagi berkat...?
jgn lupe byr zakat....^^"






Santan by;

18 Ladas:

Instagram