28 April : Hari Peringatan Pekerja

Thursday, April 28, 2011

ak pon x tau hari mcm ni wujud juga... tadi time drive nak g interview, tetibe dengar pasal bende ni dlm radio... ak ade gak try tanye Uncle Google... tapi dpt sikit je info... 


sebrnye 28 april ni hari peringatan buat pekerja... supaye dorg ni lebih berhati2 dan lebih mengutamakan kesihatan dan keselamatan dalam melaksanakan pekerjaan dorg...


so sempena 28 ni ak nak la wish utk semua member2 blogger, selamat bekerje... dlm keje tu korg hati2 n jage keselamatan elok... baru boleh jadi pekerje contoh n cemerlang, gemilang, terbilang...^^


tuk member2 aku;


Awie si pengubat 
pic ni time kat CoffeBean Bali...^^


Asmari Si Pengira
nie plak kat umah, Klang... 


Abu si penyelidik
pic ni time kat ladang sawit, Sepang...



Azmie si Peng-credit
ni kat ldg kopi, Bali...


Md.Nor si Pengurus 
ni time g cuci mate kat Shah Alam...LoL


ak nak juga ingtkan korg, hati2 juga dalm kerjaya tu, nak ingtkan juga... jgn boros sgt.... kurgkan beli baju2... baek korg blanje ak makan... hahaha


*****************************


lately suke plak tgok vid nie...






kan best klo ade makwe... leh bg dgr lagu sweet ni hari2...^^
am I right...???




Santan by;
Read More

Member KL ku yang terlampau...

Wednesday, April 27, 2011 | 77 Ladas

suke sgt behutang... 
pinjam ini la, pinjam itu la, haih pening... 
crita bukan maen lagi bagai nak rak pusing-pusing...
kdg2 mengarut ntah kelongkang...


katanye, ni katanye je la...
bapak kaya, gaji ribu riban la...
keta paling murah merz, proton2 x men la...
rumah besar, tingkat2, swimming pool pun ada...


tapi, mana  semua tu...
kdg kluar makan, minta ak bayar dulu...
nk g date, pinjam keta aku...
kata nak isi, balik2 jarum minyak still kat situ...


suke sgt ambil kesempatan...
tolong buat ni, t ak blanja makan...
blanja makan...? ak gelak bg peringatan...
utang dulu pun masih x langsaikan....


bile ade duet, macm x pernah kenal...
klo x tagih die kata, sori aku lupe la, bebal...
mule la cri alasan nak byr umah nak bayar bil...
lantak ko la yg penting ak x bg halal...


satu lagi yg mmg ak x brp nak suke...
klo minta byr, dorg suruh g jumpe si die...
sebb si die ade hutg singgit due...
apekah jadah perangai cam gile...


walaupon ayah ak sorg petani...
x juga ak nak minta sana sini...
x juga pernah mintak org berbudi...
ngan aku juga dorg minta dikasihani...


klo member ak kat sabah...
kata biase2 je x prnh nak megah megah...
skali g umah, fuh banglo tersergam indah...
keta plak semua mewah - mewah...


ni sekadar cetusan luahan hati...
mungkin x semua tapi mostly mcm ni...
sape mkn cili die la rase pedas nanti...
so jgnlah nak melenting klo korg x macm ni...

*I'm still wondering...,
adakah mereka ni tin kosong, bunyi bkan men lagi kuat tapi x de isi...? 
ataukah dorg2 ni kedekut or berjimat... x nak gune or habiskan duet dorg...?


Santan by;
Read More

Bowling :: dan sejarahnye...

Tuesday, April 26, 2011

ak mmg suke sgt men bowling... ak akn rase hepy n puas bile dpt men bowling... mmg game pebret la org bilang... haha... tapi dah lame x men, ye la, member2 ak mane de yg suke... ak ajak je dorg x nak, ape la... x supporting langsung... haha


asal ak ajak je dorg kate x mint la... x best la...


so, tiap kali dorg ajak men bende yg dorg suke, ak pe lagi x nak la juga... 
padan muke...LoL


ok2... kite balik pada sejarah bowling ni... bowling adalah permainan tertua dan popular di dunia... pada 1930, sorg antropologi Inggeris menemukan koleksi benda2 dalam makam anak2 mesir yg kelihatan seakan2 koleksi permainan bowling... koleksi tersebut ditemukan bersame2 dgn artifak2 3200BC.  maknanye bowling ni dah berusia lebih dri 5000 tahun...




pada abad ke-3 plak, bowling ni menjadi acara di gereja... dorg gunekan game ni tuk tebus dosa... sape yg STRIKE, dosa diampunkan... haha... pastu game ni semakin dipraktikkan  umum dan jadi makin pemes...


dulu2 x de la istilah mesin nak susun pin tu... dorg susun gune manual, gune pinboys... hehe, mesti gaji dorng ni mahal kan... ye la.. penat kot nak susun pin tu... ^^




skrg ni, dah makin canggih, semua gune mesin... dah x de dah pinboys... =P... bowling pon dah jadi international game n pemes...^^


serius, baru hari ni ak tau pasal sejarah bowling ni... thanks la tuk en.google... tambah lagi satu pengetahuan hari ni...^^


bile la ak dpt men boling lg...? huhu




Santan by;
Read More

"hafizzainal's contest - senyuman mahal "

Monday, April 25, 2011 | 52 Ladas



sblom ak cite panjang pasal kontest ni... ak nak minta sorry sgt2 kat semua pembace setia SB... cuz lately agak lembab mengupdate blog... buka ape, ak gak bz sikit ngan beberape interview keje... huhu... wish me luck ye geng...^^


kite balik pade point sbnr post ni...
ptg tadi, time baru balik dari satu interview kat KL....


akibat kebosanan, ak pon mulela ber blogwalking... sambil layan secawan kopi pekat kaw kaw punye, kiriman nenek dri Indonesia... hehe


tgh2 asyik berblogwalking, terpandang la kontest ni... cam best je, nak join la...^^


syarat2 pon senang je... nak tau picit sini!


so, senyuman yg ak nk pertaruhkan yg ni la... ntah mhal ke tak, tak kesah, ak nak juga join... hehe... mane tau kut2 leh dapat hadiah misteri dri pihak penganjur... hoho


pic ni en.Abu yg amik... time tggu en.Awie tgh withdraw... senyuman tu sebab time tgh posing, ade awek seksi seksa lalu... pastu senyum2... =P


ak rase Abu, Adwa n Qimie sesuai join kontest ni... cuz senyuman dorg ni mmg mahal... tapi hrp2 dorg x join la... klo dorg join, xde chance la ak menang... hehe


P/s: Smile cuz someone luvs YOU...!!!




Santan by;
Read More

Sedapnye Aiskrim Abang...~

Friday, April 22, 2011

sudah jadi kebiasaan... adeq pompuan aku akan datang ke rumah setiap kali ade cuti... ak akan menggigihkan diri tuk g jemput n amik die kat kolej... pastu hantar balik bile cuti dah habis...^^ ape yg nak ak crita kali ni pasal die suke kat eskrim ak... yey...LOL


meh sini ak cite.... pernah skali die datg ak buatkan la eskrim tuk die... ak tanye flavor pebret die... die kate coklat... then... taraaaaa.... ak buatkan eskrim coklat... siap je die tru rase...^^



die siap kate " wah... same la ngan kat kedai.... dah terer Along skrg wat eskrim...^^" pasni x yah la beli2... ala... tu pon klo ak rase rajin nak buat... klo malas... alamat beli la juga kan... hahaha

*********************************

igt lagi time dulu2... time budak2 sampai la darjah 6... eskrim sumpah ak x pernah tgok... pernh tgok pun kat dalam buku teks... nak tgok yg live mmg  kompom2 la tak pernah... rase apetah lagi... 


yg aku tau es kacang, es pop n es potong... tu je la jenis2 es yg ade kat sekolah kg dulu... tu juga la es yg termampu ak rase... seposen je kot...^^ *duet blanje dulu g sekolah 20sen jer... tu pon dh kenyang...hehe


dah masuk SMK, terpakse g bandar... stay hotel... bru la dapt tgok, touch n rase ape tu eskrim... ye la, ak dpt keje koperasi sekolah, dpt gaji je, belila eskrim... hahaha.. 


*********************************

bgun je pagi2 tadi terkejut tgok follower dah cecah 200... *bru 2ratus dah bangge... he he ye la... ak x prnh pun jangke yg follower akan sampai ratus2... hehe... Cik Whitelover ni la yg menggenapkan angka 200 tu... 


comel kan...blog die, sgt simple n kemas... x berat pon nak buka... yg x bestnye, die disablekan rightclick nye function.... korg terjah la...^^

papepon terima kasih x terhingga tuk semua my follower... tanpa korg semua, sapela Santan Berlada kan...^^

P/s: suke gile kat eskrim perisa yam... yummy...


Santan by;


Read More

Luwak Coffee, kopi termahal di Dunia...

Thursday, April 21, 2011

kopi kopi kopi... ak mmg suke minom kopi, biasanye kopi ni dikaitkan dgn golongan yg berumur, terutamanye lelaki...*patut la ak suke kopi...^^ tau tak knp kebykan golongan berumur ni suke minom kopi...? sebanye adela, umpatan2 org mengatakan kopi ni boleh hilangkan stress... btul ke...? klo x , x kan pokok goyang klo xde angin kan... hahaha 


kopi LUWAK, kopi termahal di dunia... 500g harga die around $300... uik, biar btul...!!! paling mahal pon kopi yg ak prnah minom kopi KAPAL API... x sampai rm10 utk 500g... hehe.. kopi luwak ni klo korg nak tau dtgnya dri kepulauan sumatera,Indonesia...


kopi  luak ni mcm kopi biase, cume bezanye kopi luwak ni adalah kopi dari najis sejenis binatang yg digelar luwak kat indonesia... luwak ni mmg dipelihara dalam ladang kopi tu tuk makan kopi, cuz luwak ni mmg suke makan buah kopi...(*buah kopi ni manis, sedap) so, najis dorg mmg 100% kopi... haha ... klo kopi biase, org petik then kupas pastu peram... tapi klo yg dari najis luwak ni x yah nak susah2 buat semua tu... trus je pungut najis2 luwak  ni, basuh then goreng tuk dijadikan kopi...


Ni la Luwak tu... Comel kan...^^

mengikut umpatan2 org lagi, rase kopi luwak ni mmg power, kaw kaw... ni sebabnye, kopi tersebut mmg diperam dgn baek oleh asid2 yg ade kat dalam perut luwak tu sebelum dikluarkan... hahaha


Last year, ak ngan member ak ade la g Bali... kitorg amik la sorg Mas (abg) tuk bawa kitorg jln2 tempt menarik... tapi tetibe die nak bawak g ladang kopi... ak pon... aik, kite nk g tmpat best2 die nak bawak g ldg kopi plak... apekejadahnye... ah... ikot je la....


sampai sane bru la ak tau yg ldg tu ldg kopi luwak... hahaha... agak luas juga la ldg tu... ade mcm2 jenis kopi dorg buat... jakun  juga seketika...=P


ni la rupa najis luak tu sebelum diproses jadi kopi...^^


dorg saje nak tunjuk cara goreng kopi cara tradisi... ak biase kot buat kat umah nenek... haha



pastu dorg bagi rase pelbagai jenis produck dorg... percuma ye... x byr pape pon... tapi ak x minom pun kopi luwak tu... time tu ak x lalu nak minom... geli dowh... teringat dri mana die tdg.... hahaha...



ak suke cinammon coffee die, sedap...^^


skrg ni bru ak rase nyesal x rase luwak coffee tu... ntah bile la dpt rase kopi termahal kat dunia ni... huhu ak ttertanye2 juga, Jo tu dah pernah rase ke kopi luwak...? die kan minat gile gile giel ngan kopi...=P


ok la, bg korg2 yg byk stress tu... cube try test la minom kopi ye... mana la tau dpt kurg kan stress tu...^^
blum cube blum tau kan...




Santan by;
Read More

Cerahkan Kulit, bagaimana...???

Tuesday, April 19, 2011

Fair n Lovely...?
Garnier...?
Olay...?
ke Loreal...?

post yg lepas ak ade mention yg ak g Mabul Island kan... so, korg tau la ape kesan sampingan dari bermandi manda kat pantai ni... kulit ak yg mmg sedia gelap ni dah makin gelap bhai... adoi... ni penangan snorkeling n mandi yg berlebih2 la ni...sampai line kace mata aku jelas kat muke ... huhu

ak heran la, asal la klo g mandi pantai, member2 ak siap bli n pakai tanning oil lagi... nak tankan badan la katanye... ishk3... ak plak sibuk sapu lotion... takot makin gelap bhai... hahaha... 

so, pada pembace2 yg budiman, bg la ak tips camne nak cerahkan kulit ak ni... x pon kembali ke warna asal... ak rindu warna kulil lame ak , cam kat bawah ni...=P


pada sape2 yg bagi tu... ak syg korg...LoL
ni la entry paling pendek dalam sejarah Santan berlada...^^

Moral :  luaran tidak mencerminkan dalaman...=)


Santan by;
Read More

Tarikh kelahiran dalam tahun HIJRAH...

Monday, April 18, 2011

happy befday to you...
happy befday to you...


ni la lagu paling popular yg akan berkumandang di seluruh dunia... lagu ni akan berkumandang setiap hari... korg percaya tak..? korg kene juga pecaye... haha.. tapi kebayakan org akan sambut hari kelahiran mereka dalam tahun masihi je... ape tu tahun masihi...? alamak... tahun masihi tu tahun yg biase kite gune la tuk perkiraan kalendar... tahun masihi sekrg ni 2011...


jarang, atau mungkin agak kurg yg sambut hari kelahiran dalam tahun hijrah... (*tu pon klo ade la... hhuhu)...  pelik kan bile org sambut kelahiran dalam tahun hijrah ni... yer la, otak kite kan dah terlatih untuk membiasekan diri dengan sambutan hari lahir dalam tahun barat or masihi ni... mugkin ade juga yg nak sambut, tapi x tau tarikh kelahiran dalam tahun hijrah... hehe... betul tak...?


ala... most of kita2 ni bukannyer tau pon tarikh kelahiran kite dalam tahun islam... ak sendiri pon mule2 x tau... time skolah dulu pernah tanye kat mum... tapi mum pon x tau... huhu... time dah ade tenet baru la dpt tau... search online je...=P


kan bagus kalo pihak pendaftaran malaysia mencetak sekali tarikh kelahiran kite dalam tahun Hijrah di dalam sijil kelahiran kite... at least dapat la kite tau awal2 dan terbiase dgn tarikh tersebut... ni tidak...
yg tertera hanyalah tarikh dalam tahun masihi sahaja... mcm kat bwah ni...




PM yg lepas2 kan bukan maen lagi menegakkan yg negara kita ni negara islam... so, klo x mampu nak laksanakan undang2 islam yg sepatutnyer, atleast letaklah tarikh kelahiran dlm tahun hijrah dalam sijil kelahiran kite... nampak keislaman sikit... kan...?


ak dh pon usulkan bende ni kat JPN... hrp2 dorg bg la respond yg positif... klo nak kate kesan bende ni terhadap org non muslim, x masuk akal la... cuz, hari tu bukan non muslim juga ke yg beriya2 sgt sokong yg malaysia ni adalah negara islam time mendapat tentanga dari pihak Pembangkang...? so, kene trima la...^^




bygkan yg kite ni dalm negara islam... tapi x tau pon tarikh kelahiran dalam tahun islam... ishk... ishk... parah...^^   camner kite nak sambut befday kite sebagaimane kite sambut hari kelahiran rasul kite dalam tahun hijrah setiap tahun...???


korg renug2kan n pikir2kan la ye... setuje ke tidak korg kat ak...=P


P/s: klo nak tau tarikh klahiran korg dlm tahun hijrah picit sini...!


Santan by;
Read More

Mabul Island, Superb...^^

Friday, April 15, 2011

sorry la geng cuz agak telat mengupdate blog... bukan ape, ak skrg ni tg buzy menyiapkan kerja2 yg sepatutnyer ak siapkan sebelum balik ke selangor...^^ erm k la... ak nak citer pasal tajuk kat atas tu... Pasal Mabul Island, Sabah...


semalam ak ngan fmly g Mabul island nie... fmly trip la katakan... hehe... ala, bukan selalu pon kan dpt gathering ngan fmly... skali kat sini, kitorg g la jln2... ^^ mule2 mmg x plan pon nak g Mabul ni... tapi tetibe pagi selase, time breakfirst... ayah buat suprise...^^




ak ape lagi... ak la yg paling epy... klo boleh mcm nk lompat je... hehe... first time ni nak g sane... semua exited... terutama kitorg 5 beradik kandungan ni...=P... ak trus online nk cri no tel tuk booking...




pagi khamis tu kitorg kene grak awal sikit cuz nak sampai sane sblum kul 8am... ye la, perjalan ke jeti Semporna ambil mase 3 jam... malasnyer nak bagun awal...huhu... pas solat subuh kitorg gerak...^^




dari jeti tu plak, ambil mase 1:30 jam naek speed boat ke Mabul island... sakit buntot dowh... huhu... tapi bile dah sampai, sakit n penat dah x der... haha... cantiknyer.... bersihnyer... yey... x sabar nak mandi n snorkeling...^^




ni la antara picisan2 yg sempt ak amik...hehe


bru sampai jeti... penat siut drive...=P


Mabul Island...


Kitorg baru jer sampai...

Cantik tak...?

Putih dan bersih... bestnyer...^^

x tahan.... silau...^^

snorkeling time... nak lagi...=P 

Mabul Island adalah destinasi percutian pulau yg kedua termahal selepas Sipadan Island di sabah... atas dasar kecantikan dan kepopularnnyer.... tapi, klo kite ade kenalan kat sabah n pandai cari yg budget sikit... x mahal pon... byk jer yg murah2, kene pandai cari n atur la... walaupun service x la setanding package yg mahal2 tu, tapi lebih kurg same je... berbaloi juga...^^ 


aktiviti snorkeling n diving mmg superb kat sane... air jernih... senang je nak tgok alam lautan... paling best time kite snorkeling tu, mule2 cetek... tapi tetibe jurang ke bawah...gelap jer... seram siut... tapi kat tepi2 jurang tu la yg byk terumbu karang dan ikan2 yg sgt cantik... argh... ak tak puas....


pantainyer sgt putih... silau mata nk tgok lame2... airnyer sgt jernih... cam kaca jer... pastu x la gatal mcm kat pangkor... =P... sblum ni ak prnh dive kat Bali, snorkeling kat pangkor... tapi kat Mabul ni la yg paling Wowww....^^


so, klo korg kaki jalan... jom dtg Mabul... bagus bha....!!! hehe


p/s : pegi ramai2 best n jimat...^^




Santan by;
Read More

Air Bukit vs Air Paip

Tuesday, April 12, 2011

Air merupakan unsur yg sgt penting kat dunia ni... bygkan lah, 70% bumi kite ni adalah air... yg lebihnyer daratan... fuyyooo... badan kite ni pon sgt memerlukan air... x der air, sel jadi lemah, x pon kering lalu mati... hehe... so, kite kene la minom byk air tuk aktivekan n cergaskan sel2 kite... 8 gelas sehari at least...^^


eh... chop2... ak nk citer pasal air bukit vs air paip la...  kite as rakyat malaysia nie sgt bersyukur la cuz kerajaan dah bg byk kemudahan tuk kite termasuklah kemudahan air. most of tempat2 kat malaysia ni gunekan air paip. kcualilah kawasan2 pedalaman yg mmg susah nak bawa masuk paip... mcm kat kg ak... hehe




kitorg still gune air bukit... kitorg buat sendiri ok, kerajaan x bantu pape pon... haha... setiap kali kemarau, satu kg dtg kat umah amik air... Alhamdulillah... bagi2 harta tuhan kan...^^ walaupun kitorg gune air bukit... tapi kitorg rase puas... sebab bg kitorg air bukit ni ade byk kelebihan berbanding air paip... nak tau ape kelebihans die...? 


1. Rase sedap
air paip rase die x sedap, ade rase chlorine... minom byk rase cam nak muntah... klo air bukit sedap jer... rase macm rase galian semulajadi... sedap je nak minom... *teringt time skolah rendah... minom jer air bukit bile rase dahaga... haha




2. Menyihatkan
unsur2 zat dan galian yg ade dalam air bukit adalah sgt original... x der tapis2... x der tambah2 bhn kimia... air paip plak dh x ori, ade cmpuran chlorine plak tu, tu blum lagi campur karat2 yg ade kat paip besi... ishk... ishk... ishk... *tu pasal org dulu2 x der penyakit2 plik mcm strock, TB, gout, dll... sbb dorg minom air bukit... air paip x der lg...^^




3. Baik tuk Gigi
kandungan kapur yg terdapat dalm air bukit dapat mengguatkan gigi... ia dpt melindungi gigi dr dicerobohi oleh bala tentera bacteria... air paip plak dah kekurangan zat kapur... ade campuran kimia lg... korg rase, baek ke tuk gigi...? =P korg tgok la, org stay bandar lg cepat bergigi palsu dr yg stay kat kg... haha




4. Xder bill pon
air bukit ni free... selagi Allah masih bagi, selagi tu kite gune... x der charge perkhidmatan pon... sekaligus menjimatkan duet kerajaan dari mengeluarkan subsidi... hahaha




so, korg rase dalam gelanggang Air Bukit vs Air Paip.... sape yg akan Menang...? ^^


p/s: bak kata saiful apek : 
air tenang jgn disangke x der buaye...
buaye pon x sangke air tu tenang... har har har...




Santan by;
Read More

Terang Bulan...

Monday, April 11, 2011

terang bulan atau umumnya org kata bulan purnama... tapi hri ni kan 6 jamadiawal... patut bulan x penuh lagi... asal entry pasal terang bulan...??? hahaha... ak bukan nak cite pasal bulan... bg sape2 yg bace entry ak sblum ni, pasti tau kan,... ak byk dapat respon dari pembaca setia yg most of them tanye :

"terang bulan tu ape..???"

nah... ni ak buat entry pasal terang bulan tu... 
ak nak trgkan ape tu terang bulan yg mmg dah terang... =P

Terang bulan ni adelah sejenis kuih yg boleh didapati di mane2 tempat kat sabah... especialli di pasar2 tamu seluruh sabah...hehe .. kuih ni agak leper n bulat *mcm lempeng.... org biase panggil Martabak Manis... ntah la same ke tak... tapi tu la name laen tuk terang bulan ni...

die ade pelbagai jenis inti... korg boleh pilih nak inti ape...? tapi yg originalnyer dan yang pemes skali org minta terang bulan berintikan kacang tumbuk or kisar... =P sedap dowh... lagi2 bile minta kacang lebih... hehe... bile diterbalikkan, betuk die bulat dan seakan2 bulan purnama... tu yg kitorg gelar terang bulan... ^^

ak klo g pasar tamu, mmg kompom bli terang bulan...  klo ak x pegi pon, biase akan kirim ngan mak tuk belikan... klo makan time panas2 lagi power... hoho... 

last 2 year, time bulan pose, ak g bazar ngan kazen... 1st time pose kat semenanjung... ye la, 1st time gak stay kat sini tuk study kan... so ternampak la sorg pakcik jual kuih seakan2 terang bulan.... ak pon pe lagi nak beli la... tapi kezen ak kata tu bukan terang bulan... nmpak je mcm, tapi bukan... ak x kesah... ak nak juga... dh la time pose2 ni... nmpak bende yg kite suke... pe lag..... ^^

Kat Bazar...


Kat sbh seringgit je...=P

Time buke...

pas mam...^^
Kezen : kan ak dah kate... hahaha

sebenarnye bende yg ak makan tu mmg same pon ngan terang bulan... cara masak n bentuk die mmg sgt same... cume rase die je yg beza... n terang bulan ni a bit soft and tick....

ok la... pade korg2 semua, x yah la peningkan kpale pikir pasal terang bulan ni... ni ak bg pic sebenar ape itu terang bulan...


same kan ngan apam balik... hehe
cume rase je beza... ^^

P/s : laen tempt laen rase...
masing2 ade keistimewaan...


Santan by;
Read More

Epy Befday Sayang...^^

Friday, April 8, 2011 | 63 Ladas

Dia sorg yg sangat baik...
sopan santun n ayu...
dia pon sorg yg menurut kata...
dia sgt memahami...
dan sentiasa berfikiran positif...


patutnyer befday dia 7hb *semalam die masuk 20... cuz of kebusyan yg teramat sgt...x sempat nak buat entry pasal befday dia... hehe
sorry sayang...^^


pape pon entry ni special buat dia yg tersayag... 
epy befday Widaiwati Amin aka kakak...^^
semoga anda  success and hepy selalu...^^



patutnyer befday dia ni ak yg bg hadiah... tapi ni tak... pagi td die g pasar kat kampung... then bawa pulang tuk ak makan kegemaran ak... nak tau ape...? Bakso n Terang Bulan...^^... yum2.... epy...LoL
thanks Kak...^^



merasa juga la bende yg dah lame ak rindukan... dah lame bhai x mam bende tu... x pe kak, balik kl nanti ak bg hadiah... hahaha




tapi, sebelum tu, video ni la hadiah first ak tuk die.... skali lagi, epy befday KAK...^^


video


P/s : Biar sumbang, asal menyumbang...^^




Santan by;
Read More

Izinkan Ku Pergi... huhu

Thursday, April 7, 2011 | 64 Ladas

Andai tersumbang gerak diri...
andai tersilap lidah bermadah...
andai tersalah minda menafsir...


hingga diri di salah erti...
hingga ada terguris hati...
kuatur, kususun 10 jari...
Izinkan Ku Pergi...

Taraaaa....... hahaha...^^
nak g mane plak...? adohai... jgn tertipo ngan kata2 kat atas tu... sebenarnya esok ak nak balik ke Sabah... dah lame beno x jumpe mak ayah... rindoo wo... ak overnight kat KLIA ni ngan adik pompuan aku... terpakse la, cuz umah jauh dari KLIA... flight lak kul 8 awal morning... so Izinkan ku pergi yer geng...=P




ala... ak g bukan lame pon.. 10 hari jer... cukup la tu kot siapkan semua keje ak yg tertunggak n tuk lepaskan rindu... korg klo ade mase mai la Sabah... best wooooo.... hehe... meh sini ak nak citer... ni pon kire promote juga la... kat Sabah tu ade mcm2 tempat yg best2... sure korg suke...


yg paling pemes is Sipadan Island... fuh, klo korg g sini, mmg x nak balik dh...^^ pernah tercalon dalan 7 keajaiban dunia, tapi x dapt cuz kurang undi...huhu... org kate surga Marine... =P


Sipadan Island


Sipadan Island (Surga Marine)


ni antara tempat2 laen yg best n aku canangkan tuk korg pegi...


Mount Kinabalu


Mabul Island


Sapi Island

Mantanani Island


sebnrnye ade byk lagi tmpat best2... tapi mls nak listkan... t korg bosan plak tgok blog ak ni... ak pon x pegi lagi semua tmpat ni...hehe


klo pasal tempat tinggal korg dun wori la... Hotel semua cheap2... klo mls stay hotel,meh dtg umah aku, kite buat homestay... haha .. ak bg free makan n tempat tinggal... tp syaratnye, ak kene ade la... klu aku x der, x mampu la mak ak nak handle korg kan...hehe


* thanks en.google atas pic2nyer n to KLIA cuz bg tenet free....^^


P/s : hujan emas d negeri org, hujan batu negeri sendiri, best lagi d negeri sendiri...^^




Santan by;
Read More
Instagram