Member KL ku yang terlampau...

Wednesday, April 27, 2011


suke sgt behutang... 
pinjam ini la, pinjam itu la, haih pening... 
crita bukan maen lagi bagai nak rak pusing-pusing...
kdg2 mengarut ntah kelongkang...


katanye, ni katanye je la...
bapak kaya, gaji ribu riban la...
keta paling murah merz, proton2 x men la...
rumah besar, tingkat2, swimming pool pun ada...


tapi, mana  semua tu...
kdg kluar makan, minta ak bayar dulu...
nk g date, pinjam keta aku...
kata nak isi, balik2 jarum minyak still kat situ...


suke sgt ambil kesempatan...
tolong buat ni, t ak blanja makan...
blanja makan...? ak gelak bg peringatan...
utang dulu pun masih x langsaikan....


bile ade duet, macm x pernah kenal...
klo x tagih die kata, sori aku lupe la, bebal...
mule la cri alasan nak byr umah nak bayar bil...
lantak ko la yg penting ak x bg halal...


satu lagi yg mmg ak x brp nak suke...
klo minta byr, dorg suruh g jumpe si die...
sebb si die ade hutg singgit due...
apekah jadah perangai cam gile...


walaupon ayah ak sorg petani...
x juga ak nak minta sana sini...
x juga pernah mintak org berbudi...
ngan aku juga dorg minta dikasihani...


klo member ak kat sabah...
kata biase2 je x prnh nak megah megah...
skali g umah, fuh banglo tersergam indah...
keta plak semua mewah - mewah...


ni sekadar cetusan luahan hati...
mungkin x semua tapi mostly mcm ni...
sape mkn cili die la rase pedas nanti...
so jgnlah nak melenting klo korg x macm ni...

*I'm still wondering...,
adakah mereka ni tin kosong, bunyi bkan men lagi kuat tapi x de isi...? 
ataukah dorg2 ni kedekut or berjimat... x nak gune or habiskan duet dorg...?


Santan by;

77 Ladas:

Instagram