Saman Dari Aussie...!!!

Tuesday, May 15, 2012


Baru2 ni ak dapat surat dari Aussie...
pelik, heran bin ajaib sgt...
siapa la yg tersalah alamat sampai surat tu
sampai ke peti pos ak...???

tapi nama kat depan mmg tuk ak...
nebes juga nak buka... 
laaaa.... surat saman rupanye... hahaha
ak dapat 2 surat saman laju dari Aussie...
nak buat mcm mana... terpakse la bayar... adeh...
padahal ak x de la laju mane pun... satu dua je kot...^^


crita pasal saman laju ni...
ak nak share la pasal pengalaman ak time
drive kat Aussie tu... 
bile dgr je SYDNEY, mesti korg bygkan bandar besar...
n semestinya bandar tu akan jam...
tapi sebenarnye x pun...
mmg la bandar besar, tapi x jam langsung...
kenderaan sng je nak ulang alik...
ape yg ak tgok, dorg lagi suke naek public transport
mcm bus n train dari bawa keta...
so traffic lancar je... 

x mcm kat sini... mostly gune keta...
ye la... nak nampak 'up' sikit... poyo... hahahaha


time kat aussie tu ak drive dr Sydney ke Gold Coast...
agak jauh juga... so agak penat la bile drive x gilir2...
ak drive sorg je sbb member laen x reti bawa manual... hoho
rasanye saman laju tu dalm tempoh perjalanan ni la kot...
drive mmg agak laju... nak cepat sampai la punye pasal... =P

klo ikutkan undang2 dorg, saman laju ni adalah mandatory...
sape yg kene akan kene tarik lesen...
naseb la ak ni buka warga sane...
klo x, dah x berlesen la skrg.... !!!


Santan by;

14 Ladas:

Instagram